ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

 

 

Ανακοινώσεις 5 Δεκεμβρίου 2014

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος  άγει τα ονομαστήρια του. Σήμερα στις 6.00 μ.μ.,  θα χοροστατήσει του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών και αύριο Σάββατο θα Λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του Ι. Ναού και το απόγευμα από τις 3μ.μ.- 9μ.μ. στο Μητροπολιτικό Οίκο που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.  Ο Θεοφιλέστατος  παρακαλεί όσους επιθυμούν,  αντί  δώρου να γίνονται εισφορές για το συσσίτιο των απόρων που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού.

 

Από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των γάτων ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της πανηγύρεως της Μονής σήμερα στις 5:30μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κηρυνείας κ. Χρυσοστόμου και αύριο το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική  Θεία Λειτουργία.

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σάββα σήμερα στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί παράκληση προς τον Άγιο Σάββα. Τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί το μνημόσυνο πάντων των δωρητών και κτητόρων του ναού. Επίσης το απόγευμα της Κυριακής στις 5:30 θα ψαλεί παράκληση προς τους τρεις Ιεράρχες. Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως και μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα εκτίθενται προς προσκύνηση λείψανα των τριών Ιεραρχών.  Ο ναός θα παραμένει ανοικτός από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου σήμερα  θα τελεσθούν αγρυπνίες στους ιερούς ναούς  Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου Λεμεσού και Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στις 8 μ.μ..

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη ανακοινώνεται ότι σήμερα στις 4:30 μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου σήμερα στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και αύριο Σάββατο θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 8:00 θα τελεσθεί η ακολουθία του μικρού Αποδείπνου μετά των χαιρετισμών προς των Άγιο Νικόλαο. Τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί το μνημόσυνο πάντων των δωρητών και κτητόρων του ναού. Επίσης το απόγευμα της Κυριακής στις 4:30 θα ψαλεί παράκληση προς τον άγιο Νικόλαο.  Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθενται προς προσκύνηση μέρος από τα ιερά λείψανα των Αγίων Νικολάου, Κυπριανού και Μαρίνης. Επίσης κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική αγορά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες απόρων της ενορίας.

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου σήμερα στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου προϊσταμένου του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου. Αύριο Σάββατο θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:30 μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού μετά των χαιρετισμών προς των Άγιο Νικόλαο.  Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

 

Από τον ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού συνοικισμού Λινόπετρας ανακοινώνεται ότιμε την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου αύριο Σάββατο θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Σιδεράς. Ο Πατήρ Νικόλαος θα δέχεται τις ευχές του κόσμο στο σπίτι του, Αιμιλίου Χουρμουζίου 12 περιοχή Αγίας Τριάδας.

 

Από τη σχολή γονέων Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 3:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Φαντάστικο, φιλανθρωπικό τσάι, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης κ. Παύλο. Τιμή εισόδου 5 ευρώ το άτομο.

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην λεωφόρο Καλλιπόλεως στην Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο». Τιμή εισόδου €10. Όλα έσοδα θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ 22444242.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Αμβροσίου στην ομώνυμη κοινότητα ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αμβροσίου αύριο Σάββατο στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου

 

Από το Επαρχιακό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο στις 6:00μ.μ. στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για να τιμηθεί η Διεθνής Ημέρα Εθελοντών. Η εκδήλωση θα κλείσει με το άναμμα ενός κεριού σε συμβολισμό του φωτός και της ζεστασιάς της αγάπης.

 

Από τον Ι Ν Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μέχρι τις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο Αρχονταρίκι του ναού εις μνήμη των εκκλησιαστικών επιτρόπων και των ενοριτών θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος του Γραμματικού.

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 4:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολυδύναμου πνευματικού κέντρου που βρίσκεται δίπλα από το ναό φιλανθρωπικό τσάι για ενίσχυση του ταμείου του ναού. Ομιλητής θα είναι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτης Ισαάκ. Τιμή εισόδου 8 ευρώ το άτομο.

 

Από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Τυχικού τη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Αγίου Τύχωνος Μόσχας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η Ορθόδοξη χριστιανική αγωγή» που περιλαμβάνει μια σειρά διαλέξεων του καθηγητή , δόκτορα επιστημών αγωγής, κ. Αντρέϊ Οσταπένκο. Οι διαλέξεις θα γίνονται στο Αρχοναρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού από τις 7 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου από τις 6:00μ.μ. μέχρι τις 9:00μ.μ. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο τηλέφωνο 99195107 για περισσότερες πληροφορίες. Τα μαθήματα θα γίνονται στην ρωσική γλώσσα. Για μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα αποτείνεστε στο τηλέφωνο 97844143.

 

Από τον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα ανακοινώνεται ότι  την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της συλλήψεως της Αγίας Άννης προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί παράκληση προς την Άγια Άννα.

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του «Πέτρος Ζ – Ο οραματιστής πατριάρχης 1997-2004» η οποία θα γίνει στο ξενοδοχείο Four seasons στην Λεμεσό την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μακαριότατος πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Χορηγός εκδήλωσης: Γλαύκος και Ράνια Μουσκή.

 

Από την Σκήτη της Αναστάσεως παρά τον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 12 Δεκ. στις 8 θα τελεσθεί αγρυπνία όπου θα εορτασθεί εκ μεταθέσεως ο Άγιος Σπυρίδωνας.

 

 

 

Ανακοινώσεις 25 Νοεμβρίου 2014

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της πανηγύρεως του ναού σήμερα Τρίτη στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Στυλιανού χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και αύριο Τετάρτη 26 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:30 μ.μ. θα  τελεσθεί εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Στυλιανό. Καθ’ όλη την διάρκεια των πανηγυρικών εορτασμών  ο Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα όπου θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τον ιερό Λείψανο του Αγίου Στυλιανού καθώς και η εικόνα της Παναγίας της Αυγασίδος.

 

Από τον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Αγίου Στυλιανού ανακοινώνεται ότι σήμερα στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Στυλιανού.

 

Από τον Ι. Ν. Παναγίας Χρυσελεούσης Φοινικαριών ανακοινώνεται ότι σήμερα στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο με θέμα: Η σημασία της λειτουργικής ζωής. 

 

Από το ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, η 5η ετήσια επιστημονική ημερίδα εις μνήμη Χριστίνας Αποστόλου, με φετινό θέμα: η ακτινοθεραπεία: μια πολύπλοκη ιατρική πράξη.

 

Η κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού διοργανώνει αιμοδοσία τη Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 5 έως και τις 8 μ.μ. στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού.

 

Από τη σχολή γονέων του ιερού ναού Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου ανακοινώνεται ότι τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δίπλα από τον ιερό ναό Αγίου Μάμαντος ομιλία, με ομιλήτρια τη διευθύντρια του παιδοψυχιατρικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας κυρία Άννα Παραδεισιώτη. Θέμα της ομιλίας θα είναι :τα χαρακτηριστικά της εφηβείας και η συμπεριφορά των γονιών». Είσοδος ελεύθερη.

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη ανακοινώνεται ότι τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 4:30 θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια θα ψαλεί ο μικρός παρακλητικός κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου θα τελεσθούν αγρυπνίες  στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου στις 8:30 μ.μ. και στον ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στη Λαϊκή Λευκοθέα στις 8:00 μ.μ. όπου θα εκτίθεται προς προσκύνηση και το Πετραχείλιο του Αγίου.

 

Από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθενται προς προσκύνηση τεμάχια ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και του Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου. Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Θα ακολουθήσει περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Ανδρέου στους δρόμους γύρω από το ναό. την επομένη Κυριακή 30 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:00μ.μ. θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας προς τον Απόστολο Ανδρέα. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου. Το απόγευμα του Σαββάτου θα υπάρχει στο προαύλιο του ναού γλυκισματαγορά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του ναού.

 

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται εντός του ναού. Τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 4:30 μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και την επομένη Σάββατο 29 Νοεμβρίου θα τελεσθεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στη Θεία Λειτουργία θα παραστούν όλοι οι ορθόδοξοι ενοριακοί σύνδεσμοι κυριών της Λεμεσού και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία θα τελεσθεί και το μνημόσυνο όλων όσων υπηρέτησαν στον ναό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:30 θα τελεσθεί ο εσπερινός για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα και στη συνέχεια θα ψαλεί παράκληση προς τον Άγιο Φιλούμενο.

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Εφραίμ στην κοινότητα Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 30 Νοεμβρίου θα εορτασθεί η εκ μεταθέσεως μνήμη του Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου. Τόσο κατά την διάρκεια του εσπερινού το Σάββατο όσο και στη Θεία Λειτουργία τη Κυριακή θα εκτίθεται για προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου.

 

Από την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Αγίου Αρσενίου και το κοινοτικό συμβούλιο Κυπερούντας ανακοινώνεται ότι τη Κυριακή 30 Νοεμβρίου θα τελεσθεί το εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων της κοινότητας Κυπερούντας κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 και κατά τη Τουρκική εισβολή του 1974. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο έντιμος υποργός εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.

 

Από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα τελεσθεί και το εξάμηνο μνημόσυνο του τέως ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους πατρός Γεωργίου Καψάνη.

 

Από το Δήμο Λεμεσού και το επαρχιακό συντονιστικό συμβούλιο εθελοντισμού Λεμεσού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα  εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθλεοντισμού κ. Στάυρου Ολύμπιου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΩΝ

 

ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ Ι.Μ. ΛΕΜΕΣΟΥ

 radio.jpg

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Copyright © AP.ANDREAS.LEMESOU 2014. All Rights Reserved.